Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Cinder cover hoes

Cinder

Marissa Meyer

(The Lunar Chronicles #1)

Gelegen in een dystopische toekomst waar het bekende en het onbekende elkaar ontmoeten, vertelt dit verhaal het verhaal van een unieke heldin, een mechanica die niet alleen gereedschap hanteert, maar ook de uitdagingen van het leven. Duizend jaar in de toekomst, in Nieuw-Beijing, wordt haar vaardigheid en reputatie op de proef gesteld wanneer een prins - charmant en oprecht - haar hulp zoekt. Een gebroken android, een mysterieuze ziekte, politieke intriges en samenzweringen voegen lagen van complexiteit toe aan haar wereld.

Het boek ademt originaliteit en neemt ons mee op een reis die de vertrouwde contouren van een geliefd sprookje opnieuw vormgeeft, terwijl het elementen van sciencefiction introduceert. De protagonist is allesbehalve een passieve dame in nood; ze is een cyborg, een ongewone draai aan het klassieke verhaal, en haar ontwikkeling doorheen het verhaal is even boeiend als het plot zelf. Dit is een wereld waarin de glazen muiltjes plaats hebben gemaakt voor een lasapparaat, en waarin de betoverde pompoen een gebroken android kan zijn. In deze wereld is niets zoals het lijkt, en de magie ligt in hoe het onbekende het bekende raakt en transformeert.

Taal:Nederlands

Cinder is te vinden op de volgende lijsten:

Harry Potter en de Steen der Wijzen coverDe Hobbit coverDe Ruines Van Gorlan coverEragon coverDe Hongerspelen coverDe Glazen Troon coverOntworteld coverDe kroon van de Tearling coverDe gave van Katsa coverTwilight coverDe IJzerkoning cover

Fantasy Boeken voor Jong Volwassenen

Positie #34 van 36 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Marissa Meyer zijn niet toegevoegd in een lijst.