Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Veelgestelde vragen

Wat is FantasyBoeken.com?

Zoals de naam van de website doet vermoeden gaat deze website over fantasy boeken. Wij publiceren verschillende “toplijsten” zoals “Fantasy Boeken met de beste magie systemen” of “Fantasy Boeken voor Lord of the Ring fans” om bezoekers zo te introduceren met nieuw leesvoer.

Het idee hiermee is om je kort te introduceren met een boek zodat je zelf kan bepalen of je dit wat lijkt. Vervolgens kan je direct in het boek duiken of natuurlijk zoeken naar recensies.

Hoe worden de lijsten bepaald?

De exacte positie en volgorde van boeken zijn, op de top 5 na, vrij dynamisch en sterk gebaseerd op populariteit, beschikbaarheid en veranderde smaak van de lijstmakers. Het komt dan ook regelmatig voor dat een boek van positie veranderd of dat er een nieuw boek toegevoegd wordt.

Ik heb een idee / Er zit een fout in de lijst / Er ontbreekt een boek

Hebben we een super goed boek gemist, staat er een fout op de website of heb je een ander idee? Stuur ons een bericht of tweet naar @fantasyboeken we horen graag van je.

Wat betekent 'Epische' Fantasy?

Epische Fantasy is een sub genre van Fantasy met een wereld vor met magie en mythische wezens als dwergen, elfen en draken! Leer over andere fantasy termen en genres met ons Fantasy Woordenboek.

Hoeveel bezoekers zijn er op FantasyBoeken.com?

Bezoekersaantallen FantasyBoeken.com

Bezoekersaantallen per maand van 1 mei 2010 t/m 1 maart 2017.

De website ontvangt circa 2000-3000 bezoekers per maand met pieken van 4000+ in de zomermaanden. Verreweg de populairste pagina is de lijst met “Beste Fantasy Boeken”. Per lijst zijn sinds begin 2017 ook een indicatie van de bezoekersaantallen te zien.

Hoe verdient FantasyBoeken.com geld?

De kosten om de website draaiend te houden worden vergoed door het Bol.com Partnerprogramma. Als jij via onze website een boek koop bij bol.com krijgen wij hier een kleine vergoeding.