Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
De Ruines Van Gorlan cover hoes

De Ruines Van Gorlan

John Flanagan

(De Grijze Jager #1)

Hoewel dit een jeugdboek is, is dit toch ook echt wel een aanrader. John Flanagan vertelt het verhaal van de 15 jarige Will die er altijd van heeft gedroomd een ridder te worden, net als zijn vader. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij wordt afgewezen voor de ridderschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan mysterieuze Halt, die een Grijze Jager is. Halt leert hem de kunst van het zo onopvallend mogelijk zijn en hoe hij pijl en boog moet hanteren. De serie genaamd De Grijze Jager begint met het boek de Ruines Van Gorlan.

Dat het een jeugdboek is merk je wel, groot lettertype, kleine pagina's en alles wordt makkelijk uitgelegd. Toch is het verhaal aanslepend en leest als een trein. Ook kinderen die niet al te dol zijn op lezen verslinden de boeken! De lezer kan zich makkelijk identificeren met de personages en de gebeurtenissen worden geloofwaardig weergegeven. Zeker bij de finale actie, naar het einde toe stijgt de spanning en lijkt de lezer in de wereld van in de Ban van de Ring terecht te komen.

Taal:Nederlands

De Ruines Van Gorlan is te vinden op de volgende lijsten:

Harry Potter en de Steen der Wijzen coverDe Hobbit coverDe Ruines Van Gorlan coverEragon coverDe Hongerspelen coverDe Glazen Troon coverOntworteld coverDe kroon van de Tearling coverDe gave van Katsa coverTwilight coverDe IJzerkoning cover

Fantasy Boeken voor Jong Volwassenen

Positie #3 van 36 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van John Flanagan zijn niet toegevoegd in een lijst.