Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Het Nachtcircus cover hoes

Het Nachtcircus

Erin Morgenstern

Een uitgestrekte historische roman over magie en het circusleven. Dit boek is een wirwar van betovering en bewuste vindingrijkheid. Het verhaal is op zich vrij eenvoudig: twee tovenaars, met een magisch lange levensduur - de ene een publieke performer genaamd Prospero de Tovenaar, ook wel bekend als Hector Bowen, de andere alleen bekend als "de man in het grijze pak" zijn verwikkeld in een intense rivaliteit, uitgespeeld over vele generaties door aangewezen leerlingen. In de late 19e eeuw kiest Bowen zijn zesjarige dochter Celia, terwijl zijn tegenstander een naamloze negenjarige weesjongen kiest die Marco Alisdair zal worden genoemd. Deze twee worden gebonden in een levenslange uitdaging, de parameters waarvan nooit volledig aan hen worden uitgelegd; en jarenlang kennen ze hun tegenstanders niet. Hun voorgeschreven competitie wordt een wederzijdse test van liefde. Of ze elkaar en het circus zullen vernietigen, of dat ze kunnen ontsnappen aan hun magische dienstbaarheid en hun lot kunnen herschrijven, wordt de centrale vraag van de roman.

Rond haar hoofdpersonen verzamelt Morgenstern een cast van intrigerende excentriekelingen, waaronder Herr Friedrick Thiessen, de klokkenmaker en grootste circusfan, Tsukiko de contortionist, en Poppet en Widget, de roodharige tweeling die geboren werd op de openingsavond van het circus. Door de bewegingen van haar personages in deze schitterend gerealiseerde alternatieve realiteit, onderzoekt Morgenstern de relatie tussen competitie en samenwerking, collusie en manipulatie, lot en vrijheid. Het Nachtcircus stelt vragen over de essentiële verbinding tussen fantasie en realiteit, en de menselijke behoefte aan de voormalige voor de ondersteuning van de laatste.

Taal:Nederlands

Het Nachtcircus is te vinden op de volgende lijsten:

Het Spel Der Tronen coverDe Naam van de Wind coverHet Laatste Rijk coverIn de Ban van de Ring coverDe Getekende coverMagiër coverHet Oog van de Wereld coverDe Tuinen van de Maan coverJonathan Strange & Mr Norell coverDe macht van het zwaard coverHarry Potter en de Steen der Wijzen cover

Beste Fantasy Boeken

Positie #56 van 69 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Erin Morgenstern zijn niet toegevoegd in een lijst.