Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Het Vijfde Seizoen cover hoes

Het Vijfde Seizoen

N.K. Jemisin

(De gebroken aarde #1)

Een meesterwerk dat de conventies van de fantasy op zijn kop zet. De wereld van de Stilte, waarin het verhaal zich afspeelt, is een plaats van verwoestende Seizoenen - apocalyptische gebeurtenissen die de beschaving keer op keer verwoesten. De hoofdpersoon, Essun, is een zogenaamde 'orogene' met de kracht om aardbevingen en andere seismische gebeurtenissen te beheersen en veroorzaken. Wanneer haar man hun zoon vermoordt en hun dochter ontvoert na het ontdekken van hun orogene krachten, begint Essun aan een wanhopige zoektocht om haar dochter te vinden.

Jemisin's unieke vertelstijl en complexe wereldbouw creëren een verhaal dat zowel emotioneel krachtig als intellectueel uitdagend is. Met haar diepgaande exploratie van systemen van onderdrukking en haar evocatieve beschrijvingen van de Stilte, heeft Jemisin een fantasywereld gecreëerd die net zo angstaanjagend als fascinerend is. Het Vijfde Seizoen is een boek dat je zal laten nadenken, voelen, en bovenal, je zal meeslepen in een wereld die je niet snel zal vergeten.

Taal:Nederlands

Het Vijfde Seizoen is te vinden op de volgende lijsten:

Het Spel Der Tronen coverDe Naam van de Wind coverHet Laatste Rijk coverIn de Ban van de Ring coverDe Getekende coverMagiër coverHet Oog van de Wereld coverDe Tuinen van de Maan coverJonathan Strange & Mr Norell coverDe macht van het zwaard coverHarry Potter en de Steen der Wijzen cover

Beste Fantasy Boeken

Positie #52 van 69 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van N.K. Jemisin zijn niet toegevoegd in een lijst.