Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Beste Science Fiction boeken

De beste SciFi boeken geschreven. Voor elke Sci-Fi lezer staat hier iets boeiends op de plank!

Let wel op, veel van deze boeken ontbreken een (degelijke) Nederlandse vertaling maar behoren toch wel tot de klassiekers.

Totaal 17 boeken in deze lijst van 17 verschillende auteurs. Ongeveer ~56590 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 29 May. 2017.

#1

Duin

Frank Herbert

Duin is momenteel het best verkochte sciencefictionboek ter wereld en dat is niet zomaar zo. Deze zesdelige prijswinnende serie is een ingrijpende epos van Byzantijnse galachtise strijd tussen adellijke huizen van een corrupt rijk. Als er slechts een science-fiction boek is dat je gelezen moet hebben, is het ongetwijfeld Duin.

Paul Atreides, zoon van hertog Leto, staat voor de moeilijke taak de familie Atreides te beschermen tegen hun aartsvijand, baron Vladimir Harkonnen.

#2

Starship Troopers

Robert Heinlein

Oorlog is hells maar voor Heinlein's karakter Juan Rico is het hemels, net als voor de lezer. Bootcamp, high tech speeltjes, romantiek en politiek en dat allemaal in de ruimte.

A recruit of the future goes through the toughest boot camp in the universe and into battle with the Terran Mobile Infantry against humankind's most frightening enemy.

#3

Ender's Game

Orson Scott Card

#4

Hyperion

Dan Simmons

Engelstalig
#5

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Douglas Adams

Het Transgalactisch Liftershandboek (Engels: The Hitchhikers Guide to the Galaxy) is een komisch sciencefictionfranchise bedacht door Douglas Adams.

Als de Aarde wordt opgeblazen wegens de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. Het verslag daarvan wordt afgewisseld met fragmenten uit het liftershandboek.

#6

The Expanse 1 - Leviathan ontwaakt

James Corey

De mensheid heeft de planeten gekoloniseerd. Van interstellaire reizen durft men slechts te dromen, maar het zonnestelsel vormt inmiddels een dicht netwerk van koloniën. Spanningen zijn er in overvloed en de mineraalrijke asteroïden gaan gebukt onder het gezag van machthebbers van de corporaties op Aarde en Mars. Hun lange arm reikt tot diep in de Gordel, zelfs tot ver daarbuiten...

#7

Ready player one

Ernest Cline

Een dystopische toekomst in 2044. Na de Grote Recessie leeft een groot deel van de wereldbevolking in totale armoede. De hongerende mensheid vlucht weg in OASIS, een onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday, kinderloos sterft, blijkt deze drie sleutels, zogenaamde Easter eggs verstopt te hebben die leiden naar een kluis met zijn erfenis. Degene die de kluis vindt, wordt multimiljonair.

#8

2001 A Space Odyssey

Arthur C. Clarke

Engelstalig
#9

Foundation

Isaac Asimov

Engelstalig
#10

1984

George Orwell

In Orwells steeds weer herdrukte anti-utopie verkeert de wereld in de wurggreep van een systeem dat is gegrondvest op de verbreiding van angst, haat en wreedheid en dat iedere vorm van persoonlijke vrijheid en individualiteit uitsluit.

#11

Red Mars

Kim Stanley Robinson

Engelstalig
#12

The Man in the High Castle

Philip K. Dick

Engelstalig

Een gruwelijke kijk naar een alternatieve geschiedenis, een waarin de geallieerde de Tweede Wereldoorlog hebben verloren. De vlaggen van Nazi-Duitsland hangen in New York, Japan heeft de controle over Californië en het Afrikaanse continent is vrijwel weggevaagd.

#13

Snow Crash

Neal Stephenson

Engelstalig
#14
(nog) geen afbeelding

Stad van Gouden Schaduw

Tad Williams

Anderland is woest en ledig. In het krachtigste simulatienetwerk aller tijden kon elke fantasie werkelijkheid worden. Nu is er weinig meer van over. Een groepje avonturiers is op weg gegaan om de geheimen van Anderland te ontsluieren en duizenden jonge slachtoffers te redden. Maar ze zijn opgesloten geraakt in de eindeloze virtuele werelden en de psychopaat John Dread is bezig de simulaties een voor een te vernietigen. Zelfs de schepper van Anderland, de tycoon Felix Jongleur, staat machteloos.

#15

The Forever War

Joe Haldman

Engelstalig

Oorlog in Haldman's Forever War is wel echt hells. Bloedig, brutaal en nutteloos. Zowel een waarschuwend verhaal tegen de trivialiteit van de oorlog en het verhaal van de zoektocht van een man om betekenis te vinden in een betekenisloze wereld.

#16

The Book of the New Sun

Gene Wolfe

Engelstalig
#17

Neuromancer

William Gibson

Engelstalig

Niets gevonden?

Wij hebben nog 238 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!