Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Zombies! Beste Zombie Boeken

Braaaaains! Het is niet iedereens liefste genre en andere kunnen er geen genoeg van krijgen. Moordlustige lijken, in boek vorm.

(Helaas zijn er niet van alle boeken op deze lijst Nederlandse vertalingen)

Totaal 11 boeken in deze lijst van 10 verschillende auteurs. Ongeveer ~7470 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 18 mei. 2023.

#1

World War Z

Max Brooks

In de naslag van een grote zombie uitbraak leer je in een serie interviews met overlevenden, slachtoffers, militairen, politici en meer hoe de wereld de heeft oorlog heeft van de levende doden heeft gewonnen. Geprezen om de verfrissende schrijfstijl en creatieve oorlogsverhalen.

#2

Zombie Survival Guide

Max Brooks

Engelstalig

Weet jij wat je moet doen in het geval van een zombie uitbraak? In deze Survival Guide leer je welke wapens je het beste kan gebruiken, hoe je je huis moet verdedigen en hoe je onopgemerkt kan blijven.

#3

The Walking Dead - Vol. 1: Days Gone Bye

Robert Kirkman

Engelstalig

The Walking Dead is een iconische en immense populaire stripserie. Voor zombie liefhebbers is dit een uitstekende introductie in de Comics wereld.

#4

Pride en Prejudice en Zombies

Seth Grahame-Smith

Engelstalig

Pride en Prejudice met zombies! Een verrassende nieuwe versie van de beroemde roman van Jane Austen. Dezelfde klassieker nu gevuld met duizenden rottende lijken.

#5

I am Legend

Richard Matheson

Dit is het boek wat het zombie genre op gang heeft gezet. Origineel gepubliceerd in 1954 en hoewel er geen zombie in dit boek te bekennen is (sterker nog, het zijn vampieren!) is deze klassieker meer apocalypse dan vampier. Het verhaal van de laatste man op de aarde.

#6

Day by Day Armageddon

J. L. Bourne

Engelstalig

Sporadische nieuwsberichten geven aan dat chaos en geweld zich verspreidt door Amerikaanse steden. De doden staan op en zijn de nieuwe schakel in de voedsel keten. Dit is het handgeschreven dagboek van de strijd van een man om te overleven.

#7

The Girl With All The Gifts

M. R. Carey

Engelstalig

In 2016 is dit boek verfilmd als The Girl With All The Gifts onder regie van Colm McCarthy.

#8

The Reapers Are the Angels

Alden Bell

Engelstalig

Zombies hebben een gevallen Amerika geteisterd. Een jong meisje genaamd Tempel is op de vlucht. Achtervolgd door haar verleden en door een moordenaar. Omring door dood en gevaar, in de hoop om bevrijd te worden.

#9

Feed

Mira Grant

Engelstalig
#10

Cell

Stephen King

Engelstalig
#11

De oversteek

Justin Cronin

(De oversteek trilogie #1)

De zesjarige Amy Harper Belafonte is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen, besmet met een dodelijk virus, uitbreken. Amy weet te ontsnappen en verschuilt zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 321 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!