Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Brandon Sanderson voor beginners: welk boek eerst?

Brandon Sanderson is een van de populairste fantasyschrijvers van dit moment. Hij publiceerde zijn eerste boek Elantris in 2005 welke zeer positief ontvangen werd. Zijn bekendheid nam verder toe na de publicatie van de Mistborn trilogy en na het overlijden van Robert Jordan toen hij de Rad des Tijds serie afmaakte. Sanderson is berucht om zijn snelle pen. Voor, tijdens en na het afronden van Robert Jordan's serie heeft hij ook gewerkt aan zijn eigen epische serie: The Stormlight Archive.

Sanderson heeft heel wat boeken geschreven, dus met welk boek moet je beginnen als je nog niet bekend ben met zijn werk? Dit is ons advies!

Totaal 5 boeken in deze lijst van 1 verschillende auteurs. Ongeveer ~23480 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 17 mei. 2023.

#1

Het Laatste Rijk

Brandon Sanderson

(Mistborn #1)

Het Laatste Rijk (of Mistborn) staat bekend om zijn fantastische magie systeem en uniek, spannend, verhaallijn. Fantastische fantasy serie en een uitstekende introductie met het schrijfwerk van Sanderson.

#2

Elantris

Brandon Sanderson

Klassieke fantasy. Dit debuut van Sanderson sleept je mee met de vervloekte goden van Elantris in een wereld van religieuze fanatici, en een kroonprinses die op zichzelf kan staan.

#3

Staalhart

Brandon Sanderson

(De Wrekers #1)

Geen liefhebber van "Epische Fantasy"? Probeer dan eens Staalhart! Vlot geschreven en meeslepend verhaal gezet in onze wereld.

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten 'Epics' kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie.

#4

Warbreaker

Brandon Sanderson

Engelstalig

Warbreaker is niet vertaalt naar het Nederlands maar staat op deze lijst vanwege de uniek publicatie methode: dit boek kan je namelijk gratis lezen op de website van Sanderson.

Lees Warbreaker (Engelstalig)

Warbreaker vertelt het verhaal van twee prinsessen, Vivenna en Siri. Vivenna werd gecontracteerd door middel van een verdrag om te trouwen met de God-King van de rivaliserende natie Hallendren. Maar in plaats daarvan wordt Siri gestuurd. Hierop volgt Vivenna haar naar Hallendren in de hoop Siri te redden van haar lot. Beide zusters komen terecht in een wervelstorm van intriges die leiden tot een oorlog tussen hun eigen natie en die van de Idris en Hallendren.

#5

The Way of Kings

Brandon Sanderson

(The Stormlight Archive #1)

Engelstalig

Deze serie is letterlijk episch; het eerste boek bestaat uit 75 hoofdstukken verdeeld in 1000 pagina's en Sanderson heeft plannen voor totaal 10 boeken. Hoewel dit misschien zijn beste werk is dit niet ideaal als introductie wegens de lengte en de incompleetheid van de serie.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 329 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!