Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Buskruit Fantasy Boeken

Buskruit Fantasy is een genre verwant aan Steampunk; hier vechten ze niet of nauwelijks met zwaarden maar worden er muskets, kanonnen en andere buskruit vuurwapens gebruikt.

Omdat dit een relatief minder populair subgenre is zijn veel van onderstaande boeken niet vertaald of uit circulatie. Voor de beste buskruit fantasy boeken zal je in het Engels moeten lezen of kiezen voor tweedehands / ebooks.

Totaal 10 boeken in deze lijst van 10 verschillende auteurs. Ongeveer ~3130 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 28 Apr. 2017.

#1

De wet van staal

Brandon Sanderson

(Mistborn #4)

Het vierde deel van Mistborn maar ook goed los te lezen omdat dit zich driehonderd jaar na gebeurtenissen uit de eerste boeken afspeelt. Wetenschap en technologie hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt, en de steden zijn nu moderne samenlevingen met spoorwegen, elektrisch licht en zelfs de eerste stalen wolkenkrabbers.

#2

The Thousand Names

Django Wexler

(The Shadow Campaigns #1)

Engelstalig

Wexler weet op een fantastische manier fantasy en militair te combineren.

Seasoned captain Marcus d’Ivoire is the only volunteer in Khandar, a distant Vordanai colonial outpost surrounded by desert. When a religious rebellion turns the quiet outpost into a war zone, Marcus must whip out-of-practice soldiers into a functioning army. One of these rankers, Winter Ihernglass, is unexpectedly promoted, making it difficult to protect her—yes, her—secret, though her competence is undeniable. Both rely on the brilliant, enigmatic new leader, Colonel Janus, but he has an ulterior motive: a magical relic that has been the true danger all along. Wexler makes military tactics riveting, though at times the sheer detail given over to the realities of pseudo-eighteenth-century warfare (think muskets, swords, and cannons) is too much. Fortunately, at these times, a riotous battle, a perceptive character beat, or another hint of insidious magic comes to the fore.

#3

The Black Prism

Brent Weeks

(Lightbringer #1)

Engelstalig

Gezet in een pre-industriële fantasy wereld met buskruit wapens en wijdverspreid gebruik van simpele machines met katrollen en tandwielen is Gavin Guile de Prism: De meest machte man in de wereld. Zijn kracht, wit en charme zijn alles wat een onrustige vrede behoudt. Maar Prisms blijven nooit, en Guile weet precies hoe lang hij om te leven.

#4

Promise of Blood

Brian McClellan

(The Powder Mage Trilogy #1)

Engelstalig

Een werkelijk fantastisch debuut met een innovatief magie systeem in een interessante wereld.

Het is een bloedige zaak, een koning verwerpen. Nu in de midden van de chaos, verspreidt een gefluisterde gerucht. Een gerucht over een gebroken belofte, de dood van de dood en de goden die terugkeren naar de aarde. Niemand gelooft het ook. Misschien zouden ze dat moeten.

#5

Temeraire

Naomi Novik

(Temeraire #1)

Het is de tijd van Napoleon en zowel de Fransen als de Engelsen gebruiken draken als aanvalswapen in de oorlog. Als de jonge kapitein William Laurence een Frans schip buitmaakt, vindt hij een drakenei. De draak die eruit komt, kiest hem onverwacht als begeleider en krijgt de naam Temeraire. Samen worden ze opgeleid om te gaan vechten tegen de Fransen.

#6

Traitor's Blade

Sebastien de Castell

(Greatcoats #1)

Engelstalig

De koning is dood, de Greatcoats zijn uiteen en Falcio Val Mond en zijn medestudenten Kest en Brasti zijn verlaagd om als bodyguards te werken voor een edelman die weigert te betalen. Het kan natuurlijk altijd erger zijn. Hun werkgever zou dood kunnen liggen op de vloer, terwijl ze de moordenaar bewijsmateriaal zien plaatsen waardoor het lijkt dat hun de moord hebben gepleegd. Oh wacht, dat is precies wat er gebeurt.

An energetic, fun adventure that puts the musk back in musketeer.

#7

City of Stairs

Robert Jackson Bennett

Engelstalig

Een sfeervolle en intrigieuze roman met dode goden, begraven geschiedenissen en een mysterieuze veranderde stad.

#8

Thieftaker

D.B. Jackson

Engelstalig

Boston, 1767: Op de vooravond de revolutie verdient een Thieftaker zijn brood door misdaden op te lossen met magië. Politiek is niet voor hem totdat hem wordt gevraagd om een ketting terug te halen van de vermoorde dochter van een prominente familie.

#9

Heart of the World

Linda Barnes

Engelstalig
#10

Retribution Falls

Chris Wooding

Engelstalig

Niets gevonden?

Wij hebben nog 245 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!