Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken met Assassijnen in de hoofdrol

Betreed de schaduwrijke wereld van huurmoordenaars met onze zorgvuldig samengestelde selectie van de beste fantasyboeken over sluipmoordenaars. Deze ongeëvenaarde krijgers, meesters in de kunst van het ongezien blijven, nemen je mee op avonturen die je op het puntje van je stoel zullen houden.

Huurmoordenaars in fantasy zijn vaak complexe personages, verstrikt in een web van intriges, ethiek en geheime loyaliteiten. In hun wereld is niets zoals het lijkt, en als lezer word je meegezogen in hun levens vol gevaar, spanning en verrassingen.

Totaal 12 boeken in deze lijst van 12 verschillende auteurs. Ongeveer ~5140 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 17 mei. 2023.

#1

De Glazen Troon

Sarah J. Maas

(Glazen troon #1)

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Hoewel deze serie zich vooral richt op jongeren wist De Glazen Troon serie mij erg te boeien vooral vanwege de stoere, vrouwelijke, hoofdpersonage Celaena. Ze is de meest gevreesde sluipmoordenaar van het rijk en niet je standaard goeierik maar een personage met fouten en een lust voor wraak.

#2

Assassin's Apprentice

Robin Hobb

Engelstalig
#3

De gave van Katsa

Kristin Cashore

Katsa is sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te doden. Ze is een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere gave. Dat iemand een gave heeft, openbaart zich op zijn of haar twaalfde, als de Begaafde twee verschillende kleuren ogen krijgt

#4

De Weg Van Schaduw

Brent Weeks

(Engelen van de Nacht #1)

Voor Durzo Blint is moord een kunst – en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad.

#5

Het Laatste Rijk

Brandon Sanderson

(Mistborn #1)

Wat gebeurt er als de slechterik heeft gewonnen? Al 1000 jaar regent het as, groeien bloemen niet meer, is groen gras een vreemd idee en 's nachts wordt het land in een dikke mist gehuld. Het volk, de Skaa, worden behandeld als slaven door de onsterfelijke Opperheer. Hier begint het verhaal. Het Laatste Rijk (of Mistborn) staat bekend om zijn fantastische magie systeem en uniek, spannend, verhaallijn.

Briljante epische fantasy“ - SF Revu

#6

De leugens van Locke Lamora

Scott Lynch

(Kronieken van Locke Lamora #1)

Locke Lamora, dief en levensgenieter, is de leider van het kleinste dievengilde van Camorr, in dienst van Capa Barsavi, het criminele meesterbrein dat de stad regeert. Hij is een van de slechtste zwaard-vechters van het land, maar zijn messcherpe verstand en vlotte babbel redden hem uit elke onaangename situatie. Samen met zijn bende medezwendelaars leidt hij een aangenaam bestaan in Camorr en wordt hij wijd en zijd gevreesd als de Doorn van Camorn.

Dan verschijnt de Grijze Koning op het toneel. Niemand weet wie hij is, maar hij bedreigt de macht van Capa. Al snel beginnen er doden te vallen en dreigt er een oorlog tussen de Grijze Koning en Capa. Locke krijgt een voorstel dat hem in een heel lasting parket brengt, terwijl hij juist van plan is de meest gewaagde zwendel uit zijn carri uit te voeren.

#7

De Donkere Broederschap

Luke Scull

(The Age of Ruin #1)

Duik in een wereld van moed en verraad, van helden en schurken. De Donkere Broederschap is een rauw en meeslepend avontuur, waarin de lijnen tussen goed en kwaad vervagen. Verlies jezelf in de kronkelende paden van macht en ambitie, waar verraders schuilgaan achter het masker van vrienden en waar helden worstelen met hun innerlijke demonen.

#8

Poison Study

Maria V. Snyder

Engelstalig
#9

Halverwege het graf

Jeaniene Frost

(Nachtjagers #1)

Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones, gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan

#10

Angelfire

Courtney Allison Moulton

Engelstalig
#11

Grave Mercy

Robin LaFevers

Engelstalig
#12

Farlander

Col Buchanan

(Het Hart van de Wereld #1)

Farlander van Col Buchanan is het eerste boek in de reeks Het Hart van de Wereld. De wereld is een land in strijd, waar het Heilige Rijk van Mann, een imperium en religie geboren uit een nihilistische stadssekte, al vijftig jaar land na land verovert. Hun leider, de Heilige Matriarch Sasheen, handhaaft meedogenloos de controle door haar diplomaten, priesters getraind als subtiele roofdieren. Ash, lid van een elitegroep van moordenaars genaamd R?shun, wordt door zijn verslechterende gezondheid gedwongen een leerling aan te nemen, Nico, een straatjongen die in de belegerde stad Bar-Khos woont.

Wanneer de zoon van de Heilige Matriarch opzettelijk een vrouw vermoordt die onder de bescherming van de Roshun valt, dwingt hij de sekte om zijn leven te zoeken als vergelding. Ash en zijn jonge leerling beginnen aan hun missie om de Roshun-orders te vervullen. Hun reis brengt hen in het hart van het conflict tussen het Rijk en de Vrije Havens, waarbij ze worden meegesleept in een stroom van bloedvergieten en dood.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 322 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!