Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken met de beste magie systemen

Dit zijn de fantasy werelden met de beste, of uniekste, magie-systemen. Hou je van goed uitgedachte of unieke magie systemen? Dan vind je hier zeker een nieuw boek om te lezen!

Totaal 16 boeken in deze lijst van 13 verschillende auteurs. Ongeveer ~12350 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 17 mei. 2023.

#1

Het Laatste Rijk

Brandon Sanderson

(Mistborn #1)

Wat gebeurt er als de slechterik heeft gewonnen? Al 1000 jaar regent het as, groeien bloemen niet meer, is groen gras een vreemd idee en 's nachts wordt het land in een dikke mist gehuld. Het volk, de Skaa, worden behandeld als slaven door de onsterfelijke Opperheer. Hier begint het verhaal. Het Laatste Rijk (of Mistborn) staat bekend om zijn fantastische magie systeem en uniek, spannend, verhaallijn.

Briljante epische fantasy“ - SF Revu

#2

Het Oog van de Wereld

Robert Jordan

(Het Rad des Tijds #1)

Het Oog van de Wereld is het eerste boek uit de de grootse fantasy-sage het Rad des Tijds. Deze serie vertelt het verhaal van vijf jonge mensen uit het vredige dorpje Emondsveld dat wordt aangevallen door een wrede troep van Trolloks

Het Oog van de Wereld is het boeiende begin van een 14-delige epos. Door de verschillende verhaallijnen kan het soms verwarrend zijn om te lezen, echter worden constant nieuwe spanningselementen toegevoegd waardoor het nooit saai wordt.

#3

The Way of Kings

Brandon Sanderson

(The Stormlight Archive #1)

Engelstalig

In het verre continent Roshar zijn de bewoners onwillig om te geloven dat een nieuwe Desolation, een cataclysmische gebeurtenis die de mensheid tot een neolithisch stadium terugbrengt, op het punt staat plaats te vinden. Echter, een groep uiteenlopende personages, van verschillende sociale rangen en landen, ontwikkelen de gave om stormlicht te kanaliseren, een soort stralende energie, waardoor ze magie kunnen uitvoeren. Ze worden langzaam samengebracht op de Shattered Plains, waar de machtigste natie op Roshar, Alethkar, verwikkeld is in een langdurige oorlog met het mysterieuze volk van Parshendi. Elk personage worstelt met hun eigen uitdagingen terwijl ze worden getrokken in een grotere, wereldschokkende gebeurtenis die ze proberen te voorkomen.

#4

De Weg Van Schaduw

Brent Weeks

(Engelen van de Nacht #1)

Voor Durzo Blint is moord een kunst – en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad.

#5

De Naam van de Wind

Patrick Rothfuss

(De Kronieken van Kvothe #1)

Het boek vertelt het levensverhaal van de charismatische en begaafde Kvothe, uit zijn eigen mond. Zo onthult hij de man achter de legende, een klassieke en onvergetelijke held, die de lezer vanaf de eerste pagina weet te boeien. De Naam van de Wind is een debuut van een klasse zoals men zelden ziet in de epische fantasy. Rothfuss vertelt het verhaal van Kvothe in de beeldende stijl en met het gevoel voor detail die doet denken aan Tolkien en Robin Hobb, en met de verhalende kracht van Robert Jordan.

”Een wonderbaarlijk boek van een wonderbaarlijk schrijver“ - TAD WILLIAMS

#6

De Tuinen van de Maan

Steven Erikson

(Spel der Goden #1)

Sinds Tolkien was fantasy zelden revolutonair, meer een herinterpretatie van het originele werk van Tolkien. Voor deze saga van Erikson genaamd het Spel Der Goden kan ik eerlijk zeggen dat het revolutonair is. Deze saga combineert zowel de militaire en epische fantasie in een heerlijke mix. Brilliant proza, epische verhaallijnen, zanderig realisme, fascinerende mix van grijze tekens, Erickson combineert het beste van George R. Martin met het epische karakter van de Griekse klassieken.

#7

Promise of Blood

Brian McClellan

(The Powder Mage Trilogy #1)

Engelstalig

Een werkelijk fantastisch debuut met een innovatief magie systeem in een interessante wereld.

Het is een bloedige zaak, een koning verwerpen. Nu in de midden van de chaos, verspreidt een gefluisterde gerucht. Een gerucht over een gebroken belofte, de dood van de dood en de goden die terugkeren naar de aarde. Niemand gelooft het ook. Misschien zouden ze dat moeten.

#8

Sabriël

Garth Nix

(Het oude koninkrijk)

Het Oude Koninkrijk is een wereld binnen een wereld, die waar wij in leven. En die van Sabriël, achttien jaar pas en juist op het punt afscheid te nemen van de kostschool waar ze een belangrijk deel van haar leven doorbracht - zij is met beide werelden bekend. Immers, haar vader, de machtige magiër de Abhorsen die zelfs de doden tot leven kan wekken, is degene die de het evenwicht tussen mens en geest in het Oude Koninkrijk in stand houdt. Nu is hij, de Abhorsen, verdwenen.

#9

Storm Front

Jim Butcher

Engelstalig

Betreed de duistere en magische onderbuik van Chicago met Storm Front, het eerste boek in Jim Butcher's bejubelde Dresden Files-reeks. Maak kennis met Harry Dresden, een professionele tovenaar met een neus voor problemen. Wanneer hij wordt ingehuurd om een verdwenen echtgenoot te vinden en later wordt geconfronteerd met een gruwelijke moord die de hand van magie verraadt, belandt Dresden in een web van bedrog, gevaar en bovennatuurlijke intriges. Met zijn scherpe geest en onverschrokken houding, vecht Dresden tegen demonen, hekserij, en zelfs zijn eigen twijfels.

#10

Elantris

Brandon Sanderson

Elantris is een van de beste losstaande fantasy werken. Dit debuut van Sanderson sleept je mee met de vervloekte goden van Elantris in een wereld van religieuze fanatici, en een kroonprinses die op zichzelf kan staan.

#11

Harry Potter en de Steen der Wijzen

J. K. Rowling

(Harry Potter #1)

Harry Potter. Welke fantasy fan heeft deze reeks nou niet gelezen? Harry Potter heeft miljoenen mensen met het fantasy-genre geintroduceerd. Een plot dat veel mensen aanspreekt (Een buitenbeentje met magische krachten die naar een nieuwe school gaat en erbij probeert te horen) , Harry Potter is leuk om te lezen. De boeken beginnen iets luchtig maar na boek 5 wordt de serie donkerder en heeft een meer "volwassen" element. Hoewel Harry Potter enorm verschilt van de klassieke fantasy die de meeste mensen gewend zijn is het een waardevolle aanwinst in het fantasy-genre.

#12

Het Gouden Kompas

Philip Pullman

Stap binnen in een wereld waarin de ziel zich buiten het lichaam manifesteert als een dierlijke metgezel, bekend als een daemon, in Philip Pullman's Het Gouden Kompas. Volg het heldhaftige meisje Lyra Belacqua op haar onverschrokken reis door een wonderbaarlijk en soms angstaanjagend universum. Gewapend met alleen haar scherpe verstand en een mysterieus kompas dat de waarheid onthult, gaat Lyra de strijd aan met duistere krachten en ontrafelt ze geheimen die het weefsel van haar wereld bedreigen. Pullman weeft een verhaal van avontuur en zelfontdekking, waarin wetenschap, religie en magie naast elkaar bestaan, en biedt een meeslepende leeservaring die de grenzen van de verbeelding tart.

#13

De gave van Katsa

Kristin Cashore

Katsa is sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te doden. Ze is een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere gave. Dat iemand een gave heeft, openbaart zich op zijn of haar twaalfde, als de Begaafde twee verschillende kleuren ogen krijgt

#14

De Getekende

Peter V. Brett

De elfjarige Arlen woont met zijn ouders op een kleine boerderij, een halve dag rijden van het afgelegen dorpje Tibbet's Brook. Elke avond als het donker wordt rijst er een vreemde mist op, die nachtmerries met zich meebrengt. Ieder die het donker trotseert staat een gruwelijke dood te wachten. Want in de mist leven demonen die niet met wapens te bestrijden zijn. Er zit niets anders op dan je 's nachts te verschuilen achter magische formules en hopen dat ze houden tot de zon opkomt.Als Arlens leven uiteenvalt door de demonenpest, ziet hij dat het vooral de angst is die de mensen in hun grip houdt, meer nog dan de demonen in de mist. Hij trekt de wereld in, vastberaden om de mensheid te bevrijden.

#15

Sabriël

Garth Nix

(Het oude koninkrijk)

Het Oude Koninkrijk is een wereld binnen een wereld, die waar wij in leven. En die van Sabriël, achttien jaar pas en juist op het punt afscheid te nemen van de kostschool waar ze een belangrijk deel van haar leven doorbracht - zij is met beide werelden bekend. Immers, haar vader, de machtige magiër de Abhorsen die zelfs de doden tot leven kan wekken, is degene die de het evenwicht tussen mens en geest in het Oude Koninkrijk in stand houdt. Nu is hij, de Abhorsen, verdwenen.

#16

Jonathan Strange & Mr Norell

Susanna Clarke

Wat zou er gebeuren als je Tolkien, Dickens en Jane Austin in n kamer opsluit? Nou, Sussanna Clarke's meesterwerk Jonathan Strange & Mr. Norell natuurlijk! Evenals de Victoriaanse tijdperk waarin het boek zich afspeelt loopt het verhaal door op een rustig tempo. Maar de vrolijke wandeling van het verhaal wordt abrupt verstoord door twee waanzinige magirs. Fantastisch geschreven, donker en vol met prachtige mysteries. Dit meesterwerk van Sussanna Clarke verdient te worden gelezen door elke fantasy liefhebber.

Jonathan Strange & Mr Norell is het verhaal van twee Engelse magirs in een wereld waarin magie alleen bestaat in de geschiedenis boeken. Zoals eerder gezegd speelt het verhaal zich nogal langzaam af - langdradig - , en is het anders geschreven dan de Robert Jordan-achtige fantasy boeken maar een waardevolle aanwinst voor het fantasy genre.

”Jonathan Strange & Mr. Norrell is een sublieme geschreven en meeslepende, historische roman over magie en verbeelding, vriendschap en verraad, en zal iedere lezer van de eerste tot de laatste pagina betoveren.“ - ONBEKEND

Niets gevonden?

Wij hebben nog 318 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!