Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken met Draken

Waarschijnlijk het meest geliefde mythisch wezen; de draak. Het verbaast dan ook niemand dat er veel fantasy boeken zijn geschreven waarin deze reptielachtige een rol spelen. Dit zijn onze favorieten boeken over draken.

Totaal 17 boeken in deze lijst van 17 verschillende auteurs. Ongeveer ~13980 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 02 Jul. 2017.

#1

Eragon

Christopher Paolini

(Het Erfgoed #1)

Eragon is het eerste deel van de serie Het Erfgoed. Eragon Koop bijt op een dag een vreemde blauwe steen. Al gauw blijkt dat deze steen een drakenei is. Door de vondst verandert er veel in Alagaesia en is het aan Eragon, de nieuwe (draken) Rijder, om Alagaesia te redden van de kwade koning Galbatorix.

Een leuk geschreven boek met alles erin wat ieder kind leukt Koop bijt. Van draken tot kwade koningen en van dwergen tot magie. Een zeer goede introductie in de wereld van fantasy.

#2

Drakenhoeder

Robin Hobb

(Kronieken Wilde Regenlanden)

#3

De Hobbit

J. R. R. Tolkien

J.R.R Tolkien's meesterwerk is geschreven als kinderboek maar ook zeer geliefd onder de oudere fantasy lezers. Dit verhaal vertelt de voorgeschiedenis van In de Ban van de Ring door de ogen van de Hobbit Bilbo Balings die samen met de tovenaar Gandalf en dertien Dwergen een schat terug gaan stelen van de draak Smaug.

Een fantastisch verhaal voor jong en oud. Het boek kan zowel voor (aanrader) als na In de Ban van de Ring gelezen worden.

#4

Drakenkoningin

An Janssens

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten - zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

#5

Drakenvuur

Markus Heitz

(De Draken #1)

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden…

#6

Eon: Dragoneye Reborn

Alison Goodman

In een wereld vol leugens kan de waarheid dodelijk zijn. Eon wil niets liever dan een Drakenoog worden, een felbegeerd baantje dat maar voor een handjevol jongens is weggelegd. Maar hij draagt een geheim met zich mee, want hij is eigenlijk een meisje dat een gevaarlijk dubbelleven leidt.

#7

Het Vuur van de Draak

Anthony Ryan

(Draconis Memoria #1)

Al decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door Bloedgezegenden – mannen en vrouwen die in staat zijn de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen. De loyaliteit van elitespionnen en huurmoordenaars hebben ervoor gezorgd dat de Handelsmaatschappij nu een van de grootste machten in de wereld is. Maar er dreigt een crisis. De drakenbloedlijnen worden steeds zwakker, en een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk lijkt onvermijdelijk. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed misschien wel het tij van de oorlog kan doen keren – als hij al bestaat.

#8

Pupil

Julie Kagawa

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

#9

Ziel van vuur

Sophie Jordan

Firelight is een superromantisch verhaal over een eeuwenoude verborgen waarheid, passie en verboden liefde.

In deze aangrijpende fantasy lees je het verhaal van Jacinda; een meisje dat zich kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de 'normale mensen', totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort.

#10

Dragonflight

Anne McCaffrey

Engelstalig
#11

Dragon Bound

Thea Harrison

Engelstalig

Half-human and half-wyr, Pia Giovanni spent her life keeping a low profile among the wyrkind and avoiding the continuing conflict between them and their Dark Fae enemies. But after being blackmailed into stealing a coin from the hoard of a dragon, Pia finds herself targeted by one of the most powerful - and passionate - of the Elder Races

#12

Seraphina

Rachel Hartman

Engelstalig
#13

De gevallen koning

Bernhard Hennen

(Drakenelfen #1)

#14

Nefrilda en de drakenhoeder

Douglas Bennis

Diep verscholen in de Schotse Hooglanden op een bed van paarse heide ligt draak Nefrilda zich te vervelen. Ze leeft al eeuwen ongestoord in deze regionen. Maar als een ondernemende Schot een camping begint, vlakbij haar schuilplaats, verandert haar leven drastisch. Gelukkig kan ze contact leggen met Elise, die haar taal kan verstaan.

#15

His Majesty's Dragon

Naomi Novik

Engelstalig
#16

A Natural History of Dragons

Marie Brennan

Engelstalig
#17

Dragon Champion

E. E. Knight

Engelstalig

Niets gevonden?

Wij hebben nog 238 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!