Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken van Nederlandse auteurs

Verlies jezelf in de betovering van Nederlandse fantasyliteratuur. Ontdek de meesterwerken van creatieve woordkunstenaars die met passie en verbeeldingskracht de essentie van fantasy vangen.

Totaal 13 boeken in deze lijst van 13 verschillende auteurs. Ongeveer ~160 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 30 mei. 2023.

#1

Hex

Thomas Olde Heuvelt

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…

#2

De erfenis van Richard Grenville

Natalie Koch

(De verborgen universiteit #1)

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken.

#3

Profeet van de Duivel

Adrian Stone

(Duivel #1)

Stap in een wereld waar goddelijke magie de werkelijkheid vormt in Profeet van de Duivel, het eerste deel van Adrian Stone's Duivel-trilogie. De jonge Marak bezit een uitzonderlijk magisch talent dat de aandacht trekt van Zabatha, de leider van de gevreesde Cataristen. Onbewust van zijn lot, wordt Marak gedwongen een rol te spelen in Zabatha's duistere streven naar wereldheerschappij. Gelukkig staat hij niet alleen: Hogepriesteres Verina komt in actie. Een adembenemend avontuur vol magie, macht en verraad wacht je in deze fascinerende fantasy.

#4

De erfwachter

Atalanta Nèhmoura

Betreed het magische rijk van Aranon in Atalanta Nèhmoura's De Erfwachter. Dit spirituele, epische verhaal volgt de naamloze Kay in zijn queeste tegen de tirannieke God-Keizer Azuran. Met zeven magische edelstenen als sleutel tot de macht, is Kay's lot verweven met de toekomst van het rijk.

Nèhmoura's levendige personages en meeslepende verhaallijn komen tot leven in haar toegankelijke schrijfstijl. Dit is een fantasyboek dat je niet zomaar aan de kant legt – het neemt je mee op een reis van groei, macht, bewustzijn en liefde. Laat je meevoeren door De Erfwachter en ontdek een wereld waar fantasie de grenzen van de realiteit uitdaagt.

#5

De Legende van Toran

Joshua Telkamp

(Het einde van de zes dynastieën #1)

De Legende van Toran is een meeslepende start van een episch avontuur. Brandon Bartagon, een jongen die zijn eerste twaalf levensjaren heeft doorgebracht in isolement met zijn excentrieke opa in een boomhuis, ontvangt onverwachts een inschrijving voor de Toran Academy voor bijzondere krachten. Dit markeert het begin van zijn ontdekkingsreis, waarin hij niet alleen vrienden en vijanden maakt, maar ook het magische eiland Toran en zijn eigen afkomst ontdekt.

#6

Sundesmos: De poort der poorten

Wanda Hak

Sundesmos: De Poort der Poorten is een episch fantasyverhaal van Wanda Hak. Het verhaal volgt Holly, die ontdekt dat ze een afstammeling is van de machtige Urianin. Deze openbaring betekent dat ze de strijd moet aangaan met Dargan, die vastbesloten is om de mensheid en de Urian, die hij verantwoordelijk houdt voor zijn verliezen, te vernietigen. Samen met haar metgezel Storm gaat Holly op een moedige reis om Dargan te vinden, terwijl de Urian de bijna onmogelijke taak hebben om Dargan's leger van Ziellozen te stoppen en hun grenzen te beschermen. Uiteindelijk wijst de grillige Nomo hen de weg. Het boek presenteert een imaginaire wereld die toch veel overeenkomsten heeft met onze eigen wereld.

#7

De Kracht van Kristallen

Nick Eberhard

(De Kronieken van de Enneade #1)

Zes eeuwen na de vorige Godendeemstering keert de magie terug, maar de mensheid staat er niet goed voor. Rassenconflicten, de strijd om verloren magische krachten en de macht van de Kristallen Troon woeden over het Rijk der Eer. De oude goden keren terug en schenken magie aan hun aanbidders, ondanks de afkeer van de Volhaeren, het dominante volk in het rijk. Het lot van de wereld ligt in de handen van de magische Eilani, de enige hoop om de eindstrijd der goden te winnen.

#8

De Oostpoort

J.B. Timber

(Schaduwland #1)

Een onverwacht avontuur begint voor de vijftienjarige Romme na een vlaag van woede tijdens een schilderles op school. Via zijn schilderij belandt hij in een andere wereld, waar hij Ayren ontmoet en getuige is van een geschiedenis die op het punt staat zich te herhalen. Stap in de schoenen van Romme en ontdek de betoverende en tegelijkertijd mysterieuze wereld achter zijn schilderij.

#9

Gids naar nergens

Ruben Sinnaeve

Een verboden bos, een vreemd boek, en een raadselachtig bericht lanceren het stille meisje Lieze in een gevaarlijke andere wereld. Geconfronteerd met vijandige machten en verwikkeld in duistere samenzweringen, vecht Lieze om te overleven en verlangt ze naar huis. Deze magische debuutroman van Ruben Sinnaeve is een reis vol fantastische wezens, spectaculaire gevechten en bijzondere vriendschappen.

#10

Draken, reuzen en zwarte dwergen

Wim Slierendregt

(De tovenaarstweeling #1)

Wanneer een duistere tovenaar het kasteel van zijn broer aanvalt met zwarte spreuken, worden de baby's Lianne en Lyam naar verschillende werelden gestuurd. Zonder van elkaars bestaan te weten, groeien ze op en gaan ze op zoek naar hun verleden en een tovenaar om hen te onderwijzen. In dit verhaal van ontdekking en magie, zullen Lianne en Lyam de waarheid over hun familie vinden en leren zich als tovenaar te handhaven.

#11

De wortels van de stad

Karel van Spaendonck

Stap binnen in een tijd waar mythes en mysterie de dagelijkse realiteit vormden in De Wortels van de Stad van Karel van Spaendonck. In een stad waar niemand vragen stelt, worden twee mannen door onverklaarbare gebeurtenissen aangezet tot een zoektocht naar de ware geschiedenis van hun thuis. Ze volgen het spoor van de mysterieuze Zonderling en storten zich in een wereld vol dreigingen en onverwachte ontdekkingen. Ze leren over de schepping, (on)sterfelijkheid, tijdsrekening, en hoe al deze concepten met elkaar verbonden zijn. Deze queeste neemt echter een onverwachte wending wanneer blijkt dat hun wereld op het punt staat om in een rampspoed te vervallen.

Van Spaendonck, een voormalig psycholoog met een passie voor archaïsche denkpatronen, heeft een meeslepend verhaal gecreëerd dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een zelfontworpen mythisch wereldbeeld. De Wortels van de Stad is meer dan een verhaal; het is een ontdekkingsreis naar de oorsprong van menselijke mythes en de verborgen samenhang van de wereld om ons heen.

#12

De brief voor de koning

Tonke Dragt

Stap in de wereld van Tiuri, een jonge schildknaap, wiens leven verandert wanneer hij een missie aanneemt die zijn moed en integriteit tot het uiterste test. In "De brief voor de koning" van Tonke Dragt wordt Tiuri op een epische queeste gestuurd, een die veel meer eist dan wat van een jongen van zestien jaar verwacht kan worden.

Als een karakter dat zowel oprecht als altruïstisch is, worstelt Tiuri met de uitdagingen die op zijn pad komen, maar zijn vastberadenheid en instinctieve handelingen leiden hem door. Zijn reis, verteld in acht delen, neemt de lezers mee door spannende ontmoetingen en onverwachte wendingen, met elke ontmoeting en elke uitdaging die een nieuw facet van zijn karakter onthult. Een reis van moed, opoffering, en de onwankelbare geest van een jongen wiens naam je niet snel zult vergeten: Tiuri.

#13

Koning van Katoren

Jan Terlouw

(Katoren #1)

Een betoverend boek vol avontuur en goedheid. Het verhaal volgt de 17-jarige Stach, die wordt geconfronteerd met zeven bijna onmogelijke taken om koning te worden van het land Katoren. Deze opdrachten zijn eerder geprobeerd door velen voor hem, maar met zijn slimheid en gezond verstand weet Stach ze allemaal te voltooien, waardoor hij Katoren weer tot een leefbaar land maakt?.

Koning van Katoren is een heerlijk boek om te lezen. Het staat vol met fantasierijke elementen en diepe symboliek, die je aan het denken zetten over de wereld waarin we leven. De avonturen van Stach zijn zowel spannend als leerzaam, en Jan Terlouw weet deze op een meesterlijke manier te verweven in een betoverend verhaal.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 316 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!