Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken gebaseerd op videogames

Games zijn een fantastisch medium om een wereld op te bouwen en een verhaal te vertellen. Als speler kun je verdwalen in de wereld en al haar verhalen (en soms ook letterlijk). Soms wil je echter uitwijken naar een wat klassieker medium: het boek! Dit zijn de beste fantasy boeken gebaseerd op games.

De onderstaande boeken zijn gebaseerd op videogames, games gebaseerd op een boeken zijn hierin niet vermeld. Zoals bijvoorbeeld de Witcher series; hier waren de boeken eerder.

Totaal 5 boeken in deze lijst van 5 verschillende auteurs. Ongeveer ~5020 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 17 mei. 2023.

#1

Infinity Blade: Awakening

Brandon Sanderson

Engelstalig

Gebaseerd op het populaire mobile game Infinite Blade en geschreven door top fantasy auteur Brandon Sanderson was dit voor vele een verrassende combinatie.

#2

Magicka - The Ninth Element

Dan Mcgirt

Engelstalig

Heb je de videogame Macika gespeeld? Dan is dit boek een absolute aanrader. Niet gespeeld maar hou je wel van een boek vol met humor, popcultuur referenties en bijna constante comedische chaos.

"You have played the game – now read the book to find out how it all began."

#3

Warcraft: Durotan

Christie Golden

Het officiële boek van de film, welke weer gebaseerd is op de immens populaire MMO: World of Warcraft.

#4

Assassin's Creed - Renaissance

Oliver Bowden

Dit boek is gebaseerd op het computerspel Assassin's Creed II. Ezio is 17 jaar oud en ziet toe hoe zijn vader en twee broers worden geexecuteerd. Hij zweert wraak. Maar tijdens zijn veldtocht komt hij erachter dat zijn vader hoorde tot de orde van de Assassin's, die probeerde te voorkomen, dat de orde van de Tempeliers de macht zouden krijgen. Hij komt in aanraking met historische figuren als Leonardo da Vinci en Machiavelli.

#5

Runescape - Betrayal at Falador

T. S. Church

Engelstalig

MMORPG RuneScape heeft in haar ruim 15 jarig bestaan een immens grote wereld opgezet. Honderden karakters, verhalen en quests. Betrayal at Falador is één zo'n verhaal.

(Dit boek is nog niet vertaald naar het Nederlands)

Niets gevonden?

Wij hebben nog 329 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!