Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken voor Harry Potter Fans

Fantasy en avontuur boeken speciaal uitgezocht voor lezers en liefhebbers van Harry Potter. Dit zijn vergelijkbare werelden en werelden vol met magie en/of spanning.

Harry Potter Boeken gelezen?

Heb jij alles uit de Harry Potter wereld gelezen van de Steen der Wijze tot Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden en weet je niet wat je verder moet lezen? Dit zijn onze tips voor fantasy boeken speciaal voor jou.

Totaal 12 boeken in deze lijst van 12 verschillende auteurs. Ongeveer ~17090 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 11 Apr. 2017.

#1

De bliksemdief

Rick Riordan

(Percy Jackson en de Olympiers #1)

#2

De Hongerspelen

Suzanne Collins

Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Na een burgeroorlog is van Noord-Amerika het land Panem overgebleven, bestaande uit het welvarende Capitool met twaalf daaraan ondergeschikte districten, waarin veel armoede en onvrijheid heersen. In de jaarlijkse Hongerspelen moeten 24 kinderen, uit elk district een jongen en een meisje, strijden op leven en dood in een ‘Big Brother’-omgeving.

#3

Eragon

Christopher Paolini

(Het Erfgoed #1)

Eragon is het eerste deel van de serie Het Erfgoed. Eragon Koop bijt op een dag een vreemde blauwe steen. Al gauw blijkt dat deze steen een drakenei is. Door de vondst verandert er veel in Alagaesia en is het aan Eragon, de nieuwe (draken) Rijder, om Alagaesia te redden van de kwade koning Galbatorix.

Een leuk geschreven boek met alles erin wat ieder kind leukt Koop bijt. Van draken tot kwade koningen en van dwergen tot magie. Een zeer goede introductie in de wereld van fantasy.

#4

De Hobbit

J. R. R. Tolkien

J.R.R Tolkien's meesterwerk is geschreven als kinderboek maar ook zeer geliefd onder de oudere fantasy lezers. Dit verhaal vertelt de voorgeschiedenis van In de Ban van de Ring door de ogen van de Hobbit Bilbo Balings die samen met de tovenaar Gandalf en dertien Dwergen een schat terug gaan stelen van de draak Smaug.

Een fantastisch verhaal voor jong en oud. Het boek kan zowel voor (aanrader) als na In de Ban van de Ring gelezen worden.

#5

Artemis Fowl

Eoin Colfer

(Artemis Fowl #1)

#6

Stad van beenderen

Cassandra Clare

(Kronieken van de Onderwereld #1)

#7

Nacht van inkt

Cornelia Funke

#8

De gave van Katsa

Kristin Cashore

Katsa is sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te doden. Ze is een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere gave. Dat iemand een gave heeft, openbaart zich op zijn of haar twaalfde, als de Begaafde twee verschillende kleuren ogen krijgt

#9

De labyrintrenner

James Dashner

#10

Ender's Game

Orson Scott Card

#11

De complete Kronieken van Narnia

C.S. Lewis

#12

Alice in Wonderland

Lewis Carroll

Niets gevonden?

Wij hebben nog 243 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!