Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Fantasy Boeken voor Lord of the Ring fans

Heb je alle werken van Tolkien al versleurd, maar kun je niet genoeg krijgen van Orcs, Elfen, Magiërs en zwaarden? Deze lijst is dan voor jou! Dit zijn de beste fantasy boeken voor Lord of The Ring fans. Veel van onderstaande series zijn vergelijkbaar in setting of doet in schrijfstijl denken aan Tolkien.

Totaal 8 boeken in deze lijst van 8 verschillende auteurs. Ongeveer ~8320 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 17 mei. 2023.

#1

Het Oog van de Wereld

Robert Jordan

(Het Rad des Tijds #1)

Het Oog van de Wereld is het eerste boek uit de de grootse fantasy-sage het Rad des Tijds. Deze serie vertelt het verhaal van vijf jonge mensen uit het vredige dorpje Emondsveld dat wordt aangevallen door een wrede troep van Trolloks

Het Oog van de Wereld is het boeiende begin van een 14-delige epos. Door de verschillende verhaallijnen kan het soms verwarrend zijn om te lezen, echter worden constant nieuwe spanningselementen toegevoegd waardoor het nooit saai wordt.

#2

De Drakentroon

Tad Williams

(Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard #1)

De Drakentroon is het eerste boek uit de Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard trilogie. Dit is Williams antwoord op In de Ban van de Ring, zijn antwoord is geen slechte kloon maar een heuze uitdaging. Maak je klaar om een levendige wereld en reis naar het verre ginds te verkennen. William's karakterisering is inkeping top; volg de reis van de jonge Simon van jongen tot man, van keukenhulp tot held.

De Drakentroon begint met de keukenhulp genaamd Simon op het kasteel de Hayholt. Net als elke andere jonge jongens droomt Simon ervan een groot strijder te worden of misschien wel een machtige tovenaar. Op een gegeven moment krijgt hij de kans om de leerling te worden van de tovenaar Morgenes. Morgenes leert hem geen magie, maar de tovenaar leert hem wel lezen en schrijven en logisch nadenken. Wat Simon niet weet, is dat er in zijn land grote veranderingen op komst zijn...

#3

The Summer Tree

Guy Gavriel Kay

Engelstalig

Het eerste boek in de Fionavar Tapestry trilogie. Een setting vergelijkbaar aan Tolkien's maar dit debuut van Guy Gavriel Kay is simpelweg een op zichzelf staand old school fantasy meesterwerk.

#4

De macht van het zwaard

Joe Abercrombie

(De Eerste Wet Trilogie)

Laat je meevoeren naar de brute en bloederige wereld van Abercrombie's fantasie. In dit meeslepende epos is de macht van het zwaard oppermachtig, waarbij krijgers vechten voor eer, glorie en overleving. Dit is een wereld waar trouw wordt getest, vriendschappen worden gebroken en waar de dood altijd op de loer ligt. Bereid je voor op een achtbaanrit van actie en intrige, waarin niets is wat het lijkt.

#5

Het bedreigde koninkrijk

Raymond E. Feist

Het Bedreigde Koninkrijk, deel één van De Saga van de Chaosoorlog, is het begin van de trilogie waarmee Raymond E. Feist de magistrale cyclus over de werelden Midkemia en Kelewan zal besluiten nadat hij in 1982 met het onvolprezen Magiër de wereld veroverde.

#6

Het zwaard van Shannara

Terry Brooks

(Shannara #1)

De Shannara-trilogie gaat over het naspel van de oorlogen met een eeuwenoud kwaad, waarin gnomen, elfen, heksenmeesters, druïden en veel andere typische fantasyvoorwerpen, scènes en personages.

#7

The Letters of J.R.R. Tolkien

J. R. R. Tolkien

Engelstalig

Oke, geen fantasy boek maar wel een aanrader voor Tolkien liefhebbers! Dit is een collectie van persoonlijke brieven geschreven door Tolkien zelf welke een inzicht geven in het leven van de legendarische schrijver.

Behalve een begenadigd auteur was Tolkien ook een fervent brievenschrijver. Zo schreef hij aan zijn uitgevers, zijn familie, zijn vrienden - onder wie C.S. Lewis en W.H.Auden - en ook aan zijn lezers. In zijn brieven toont Tolkien zich de man die hij werkelijk was: als geleerde, als gelovige, als verteller, als vader, en als observant van de wereld om hen heen.

#8

De Trollen

Christoph Hardebusch

De oorlogszuchtige dwergen, geholpen door duistere machten, maken plannen om de wereld te overheersen. Noch de mensen, noch de elfen onderkennen het gevaar, dus is het aan de trollenkrijger Druan en zijn kameraden om dit kwaad te bevechten.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 326 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!