Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Markus Heitz voor beginners: welk boek eerst?

Markus Heitz is een Duitse fantasy schrijver. In zijn thuisland is hij enorm populair. Nadat zijn boeken zijn vertaald naar het Nederlands (en Engels) heeft Heitz ook veel fans buiten Duitsland. Nieuw met het werk van Markus Heitz en weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan deze lijst!

Totaal 6 boeken in deze lijst van 1 verschillende auteurs. Ongeveer ~16560 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 17 mei. 2023.

#1

De dwergen

Markus Heitz

(De Dwergen #1)

Niets voor niets is De Dwergen één van de populairste series van Heitz. Deze serie is een fantastisch begin voor nieuwe lezers van Markus Heitz.

Deze serie onderscheidt zich door het verhaal te vertellen uit een ander oogpunt, eentje een stuk lager aan de grond. Namelijk de dwergen. Volg de dwerg Tungdil in een wereld die wordt bedreigd door zwarte elfen, orcs, ogers en andere verschrikkingen. Het is een wereld die bruist van zorgvuldig beschreven fantastische queesten, exotische vondsten en avontuur.

#2

Schaduwen boven Ulldart

Markus Heitz

(De donkere tijd #1)

Het debuut van Heitz en tevens een groot succes. Zo won Schatten über Ulldart direct een Duitse Fantasy Award.

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. De herinnering aan de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar geleden voltrok, is nog lang niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de hele wereld.

#3

Gerechtvaardigde Toorn

Markus Heitz

(de Legenden van de Alfen #1)

Met veel vuur en met inzet van zijn ongebreidelde fantasie vertelt Markus Heitz het verhaal van de alfen Caphalor en Sintoras, toont hij hun kant van de geschiedenis van de strijd die werd gevoerd in De Dwergen. De alfen gaan geen enkele strijd uit de weg. Ze worden door hun vijanden gevreesd, hun slaven volgen hen gedwee. Maar hun macht is niet onbegrensd.

#4

Collector

Markus Heitz

(Justifiers #1)

Op zoek naar iets compleet anders? De Justifiers serie begint in het jaar 3042 waar de aarde niet meer is dan een opslagplaats. Deze science fiction serie was een verrassing voor zijn fans, maar werd goed ontvangen.

#5

Kinderen van Judas

Markus Heitz

(Donkere spanning: Kinderen van Judas #1)

Dark/horror fantasy! Vol met geweldscenes die druipen van het bloed. Volg het levensverhaal van de driehonderd jaar oude vampier Scylla.

#6

Drakenvuur

Markus Heitz

(De Draken #1)

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden…

Niets gevonden?

Wij hebben nog 328 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!