Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Beste Portal Fantasy Boeken

Dit zijn onze favoriete portal fantasy boeken. Bij Portal Fantasy is een andere, tweede, wereld een groot deel van het plot. Tussen deze werelden kan gereisd worden met een portal (portaal). Een bekend voorbeeld is de kleerkast in De Kronieken van Narnia uiteraard ontbreekt dit boek niet in deze lijst.

Totaal 10 boeken in deze lijst van 10 verschillende auteurs. Ongeveer ~5030 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 18 mei. 2023.

#1

De Magiërs

Lev Grossman

De magiërs is even wonderlijk als De kronieken van Narnia en even fantasierijk als Harry Potter, maar valt door zijn originaliteit met geen van beide te vergelijken. Het is een opwindende, originele roman voor volwassen lezers over een jongeman die magie wil bedrijven in de grotemensenwereld.

#2

De complete Kronieken van Narnia

C.S. Lewis

Door de decennia heen hebben De Kronieken van Narnia het fantasy genre overstegen om een onmisbaar onderdeel te worden van de klassieke literatuur. Elk van de zeven boeken is een meesterwerk dat de lezer meesleept naar een land waar magie de realiteit ontmoet, resulterend in een fictieve wereld die generaties lang heeft gefascineerd. De Kronieken van Narnia zijn klassiekers in zowel de kinder- als de fantasy literatuur, met een sterke en blijvende aanhang. Epische gevechten tussen goed en kwaad, fantastische wezens, verraad, heldendaden, en gewonnen en verloren vriendschappen komen allemaal samen in deze onvergetelijke wereld.

#3

Alice in Wonderland

Lewis Carroll

Reis door het konijnenhol en ontdek de wonderen van Wonderland in Lewis Carroll's tijdloze meesterwerk. Volg Alice op haar surrealistische avontuur, waarin ze bizarre wezens ontmoet en het opneemt tegen de wrede Hartenkoningin. Carroll's werk is een viering van de verbeelding, een droomachtige reis die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

#4

A Darker Shade of Magic

V.E. Schwab

Engelstalig

Kell is one of the last Travelers-magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel universes, connected by one magical city.

There's Grey London, dirty and boring, without any magic, and with one mad king-George III. Red London, where life and magic are revered-and where Kell was raised alongside Rhys Maresh, the rougish heir to a flourishing empire. White London-a place where people fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. And once upon a time, there was Black London. But no one speaks of that now.

#5

De Runen van Aarde

Stephen Donaldson

(Laatste Kronieken van Thomas Covenant #1)

Ruim 20 jaar geleden verscheen het eerste deel van de eerste kroniek van Thomas Covenant, de ongelovige: De vloek van Heer Veil. Over een man, in onze tijd, in deze wereld, die door zijn vrouw in de steek wordt gelaten als bij hem een reeds lang uitgebannen, zeldzame ziekte wordt geconstateerd.

#6

Coraline

Neil Gaiman

De dag na de verhuizing gaat Coraline op verkenning.... Hun nieuwe flat heeft eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. De veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar als Coraline hem opent, ontdekt ze een donkere gang naar een andere flat, die veel weg heeft van de hare...

Alles lijkt er geweldig. Het eten is beter. In de speelgoedkist zitten opwind-engelen die door de kamer fladderen en boeken met plaatjes die kronkelen en sidderen en flikkeren. Maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt. Iemand met knopenogen en lange witte vingers... De andere moeder wil Coraline veranderen en nooit meer laten gaan. Coraline weet te ontsnappen, maar ontdekt dat haar ouders zijn gestolen. Ze zal moeten terugkeren naar de andere kant van de deur om ze te redden, als dat kan... '

#7

Child of a Hidden Sea

A. M. Dellamonica

Engelstalig

Het ene moment is de vierentwintig jarige Sophie Hansa in San Francisco en het andere moment bevindt ze zich in het zoute water van een onbekende wereld.

#8

The Summer Tree

Guy Gavriel Kay

Engelstalig

Kay’s portal fantasy laat zijn karakters reizen naar van het prachtige maar relatief saaie Toronto naar het magische en mytische Fionavar.

#9

The Phantom Tollbooth

Norton Juster

Engelstalig

Alice in Wonderland in de moderne tijd: Milo reist naar The Lands Beyond via een miniatuur tolhuisje.

#10

De Oostpoort

J.B. Timber

(Schaduwland #1)

Een onverwacht avontuur begint voor de vijftienjarige Romme na een vlaag van woede tijdens een schilderles op school. Via zijn schilderij belandt hij in een andere wereld, waar hij Ayren ontmoet en getuige is van een geschiedenis die op het punt staat zich te herhalen. Stap in de schoenen van Romme en ontdek de betoverende en tegelijkertijd mysterieuze wereld achter zijn schilderij.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 324 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!