Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ

Beste Portal Fantasy Boeken

Dit zijn onze favoriete portal fantasy boeken. Bij Portal Fantasy is een andere, tweede, wereld een groot deel van het plot. Tussen deze werelden kan gereisd worden met een portal (portaal). Een bekend voorbeeld is de kleerkast in De Kronieken van Narnia uiteraard ontbreekt dit boek niet in deze lijst.

Totaal 9 boeken in deze lijst van 9 verschillende auteurs. Ongeveer ~4400 keer gelezen. Laatst gewijzigd: 14 Mar. 2017.

#1

De Magiërs

Lev Grossman

De magiërs is even wonderlijk als De kronieken van Narnia en even fantasierijk als Harry Potter, maar valt door zijn originaliteit met geen van beide te vergelijken. Het is een opwindende, originele roman voor volwassen lezers over een jongeman die magie wil bedrijven in de grotemensenwereld.

#2

De complete Kronieken van Narnia

C.S. Lewis

Een favoriet voor vele en een uitstekende portal fantasy.

#3

Alice in Wonderland

Lewis Carroll

Down the Rabbit Hole!

#4

A Darker Shade of Magic

V.E. Schwab

Engelstalig

In dit boek van V.E. Schwab zijn er drie verschillende versie van Londen; eentje die lijkt op die van ons uit de 19e eeuw maar de "Red" en "White" versies van London zitten vol met magië.

#5

De Runen van Aarde

Stephen Donaldson

(Laatste Kronieken van Thomas Covenant #1)

Ruim 20 jaar geleden verscheen het eerste deel van de eerste kroniek van Thomas Covenant, de ongelovige: De vloek van Heer Veil. Over een man, in onze tijd, in deze wereld, die door zijn vrouw in de steek wordt gelaten als bij hem een reeds lang uitgebannen, zeldzame ziekte wordt geconstateerd.

#6
(nog) geen afbeelding

Coraline

Neil Gaiman

De dag na de verhuizing gaat Coraline op verkenning.... Hun nieuwe flat heeft eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. De veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar als Coraline hem opent, ontdekt ze een donkere gang naar een andere flat, die veel weg heeft van de hare...

Alles lijkt er geweldig. Het eten is beter. In de speelgoedkist zitten opwind-engelen die door de kamer fladderen en boeken met plaatjes die kronkelen en sidderen en flikkeren. Maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt. Iemand met knopenogen en lange witte vingers... De andere moeder wil Coraline veranderen en nooit meer laten gaan. Coraline weet te ontsnappen, maar ontdekt dat haar ouders zijn gestolen. Ze zal moeten terugkeren naar de andere kant van de deur om ze te redden, als dat kan... '

#7

Child of a Hidden Sea

A. M. Dellamonica

Engelstalig

Het ene moment is de vierentwintig jarige Sophie Hansa in San Francisco en het andere moment bevindt ze zich in het zoute water van een onbekende wereld.

#8

The Summer Tree

Guy Gavriel Kay

Engelstalig

Kay’s portal fantasy laat zijn karakters reizen naar van het prachtige maar relatief saaie Toronto naar het magische en mytische Fionavar.

#9

The Phantom Tollbooth

Norton Juster

Engelstalig

Alice in Wonderland in de moderne tijd: Milo reist naar The Lands Beyond via een miniatuur tolhuisje.

Niets gevonden?

Wij hebben nog 246 boeken die jij misschien leuk vind. Neem een kijkje bij onze andere Fantasy Lijsten.

Suggesties?

Ontbreekt er iets in deze lijst of heb je een andere suggestie? Stuur ons een bericht!