Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
De Fevre Dream cover hoes

De Fevre Dream

George R. R. Martin

Een betoverende kruising tussen historische fictie en vampierhorror. Het verhaal baant zich een weg door het 19e-eeuwse Mississippi-riviervaart, waarin we de trotse stoombootkapitein Abner Marsh volgen. Een onweerstaanbaar aanbod van de mysterieuze Joshua York kan Marsh's droom om het snelste stoomschip op de rivier te besturen, werkelijkheid maken.

De droom verandert al snel in een nachtmerrie wanneer Marsh de waarheid ontdekt over York en zijn vreemde gezelschap - ze zijn vampiers, gevangen in een eeuwenoude strijd. York heeft een nobel doel: hij wil zijn soort bevrijden van hun bloeddorst. Maar zijn nobele streven wordt bedreigd door degenen die zich vastklampen aan de oude, bloedige manieren. Fevre Dream belicht de vampiermythe op een fascinerende manier en werpt een schokkend licht op de gruwelijke werkelijkheid van de antebellum zuidelijke samenleving. Het is een ontroerend en tegelijkertijd angstaanjagend meesterwerk dat de grenzen van het fantasygenre verlegt.

Taal:Nederlands

De Fevre Dream is te vinden op de volgende lijsten:

Het Spel Der Tronen coverDe Naam van de Wind coverDe macht van het zwaard coverPrins der Wrake coverDe Tuinen van de Maan coverThe Way of Kings coverDe leugens van Locke Lamora coverDe Weg Van Schaduw coverDe Getekende coverDe scherpschutter coverDe laatste wens cover

Fantasy Boeken voor Volwassen Lezers

Positie #15 van 16 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Het Spel Der Tronen cover