Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Do Androids Dream of Electric Sheep? cover hoes

Do Androids Dream of Electric Sheep?

Philip K. Dick

Do Androids Dream of Electric Sheep? (in het Nederlands vertaald als De elektrische nachtmerrie) is een baanbrekende sciencefictionroman die de basis vormde voor de iconische film Bladerunner. In deze dystopische toekomst zijn androïden nauwelijks te onderscheiden van mensen. Rick Deckard, een premiejager, wordt belast met de taak om ontsnapte androïden op te sporen en uit te schakelen. Maar naarmate hij dieper in zijn missie duikt, vervagen de grenzen tussen menselijkheid en kunstmatigheid steeds meer.

Philip K. Dick staat bekend om zijn onderscheidende schrijfstijl en zijn vermogen om existentiële vragen op te roepen. Do Androids Dream of Electric Sheep? verkent thema's als identiteit, empathie en de zoektocht naar menselijkheid in een wereld waarin technologie de grenzen vervaagt.

Met zijn meeslepende verhaallijn en diepgaande filosofie heeft Do Androids Dream of Electric Sheep? zich gevestigd als een essentieel werk binnen het sciencefictiongenre. Het boek prikkelt de verbeelding en blijft actueel, zelfs decennia na publicatie.

Taal:Engels

Do Androids Dream of Electric Sheep? is te vinden op de volgende lijsten:

Duin coverStarship Troopers coverEnder's Game coverHyperion coverThe Hitchhiker's Guide to the Galaxy coverThe Expanse 1 - Leviathan ontwaakt coverReady player one cover2001 A Space Odyssey coverFoundation cover1984 coverRed Mars cover

Beste Science Fiction boeken

Positie #19 van 26 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

The Man in the High Castle cover