Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Hart Van Inkt cover hoes

Hart Van Inkt

Cornelia Funke

(Inkt-trilogie #1)

Hart Van Inkt is een betoverend boek over boeken, waarin Cornelia Funke de lezer met kracht en flair meeneemt in een wereld waar de grens tussen boeken en de echte wereld vervaagt. De jonge hoofdpersoon Meggie, een fervent lezer, leeft samen met haar vader, een boekbinder, afgeschermd van de wereld na de mysterieuze verdwijning van haar moeder jaren eerder.

De rust wordt verstoord door de onheilspellende vreemdeling Dustfingers, en Meggie ontdekt geleidelijk dat een noodlottige voorleessessie uit het verleden de meedogenloze Capricorn heeft losgelaten. Deze kwaadaardige entiteit "zou een vogel aan een kat voeren... en het gillen en worstelen van het kleine wezen zou zo zoet als honing voor hem zijn".

Funke besteedt zorgvuldige aandacht aan haar verhaal en creëert in Meggie een standvastige heldin die, ondanks haar kinderlijke aard, werkt aan het beteugelen van het monster en het terugbrengen van haar moeder. Een complexe en meeslepende wereld, waar de grens tussen boeken en de echte wereld doorlaatbaar is en waar verhalen een tastbare kracht hebben. Dit is een echte traktatie voor iedereen die ooit verloren is geraakt in een boek.

Taal:Nederlands

Hart Van Inkt is te vinden op de volgende lijsten:

De bliksemdief coverDe Hongerspelen coverEragon coverDe Hobbit coverArtemis Fowl coverStad van beenderen coverHart Van Inkt coverDe gave van Katsa coverDe labyrintrenner coverEnder's Game coverDe complete Kronieken van Narnia cover

Fantasy Boeken voor Harry Potter Fans

Positie #7 van 12 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Cornelia Funke zijn niet toegevoegd in een lijst.