Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
(nog) geen afbeelding

Het drielichamenprobleem

Liu Cixin

(Remembrance of Earth's Past #1)

In een tijdperk van politieke onrust en wetenschappelijke geheimen start een fascinerend verhaal dat zich uitstrekt over lichtjaren. Te midden van de Chinese Culturele Revolutie wordt de jonge natuurkundige Ye Wenjie geconfronteerd met de brute moord op haar vader door de Rode Garde. Deze traumatische gebeurtenis vormt haar toekomst en die van de mensheid. Decennia later wordt de nanotechnoloog Wang Miao betrokken bij het onderzoek naar een reeks mysterieuze zelfmoorden onder wetenschappers. Zijn zoektocht leidt hem naar een raadselachtige online game die de onvoorspelbare dynamiek van een wereld met drie zonnen nabootst. Maar deze virtuele wereld blijkt een cruciale sleutel te bevatten voor een interstellaire samenzwering die de mensheid bedreigt.

Liu Cixin weeft op meesterlijke wijze wetenschappelijke theorieën en filosofische vragen door zijn verhaal, waarbij hij de lezer uitdaagt na te denken over de waarde en toekomst van de mensheid. Het boek blinkt uit in zijn realistische benadering van complexe natuurkundige problemen en de invloed van historische en culturele contexten op de menselijke psyche.

Taal:Nederlands

Het drielichamenprobleem is te vinden op de volgende lijsten:

Duin coverStarship Troopers coverEnder's Game coverHyperion coverThe Hitchhiker's Guide to the Galaxy coverThe Expanse 1 - Leviathan ontwaakt coverReady player one cover2001 A Space Odyssey coverFoundation cover1984 coverRed Mars cover

Beste Science Fiction boeken

Positie #26 van 26 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Liu Cixin zijn niet toegevoegd in een lijst.