Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Nevelen van Avalon cover hoes

Nevelen van Avalon

Marion Zimmer Bradley

(Avalon #1)

Duik diep in de mistige, magische wereld van Avalon, waar de vrouwen de echte helden zijn. Marion Zimmer Bradley's meesterwerk biedt een verfrissend, vrouwelijk perspectief op de legende van Koning Arthur. Het verhaal wordt verteld door vier vrouwen die cruciaal zijn voor de legende: Gwenhwyfar, Arthur's vrouw; Igraine, zijn moeder; Viviane, de Vrouwe van het Meer, Hogepriesteres van Avalon; en Morgaine, zijn zus en minnares, erfgename van Avalon.

In dit verhaal wordt de heldhaftige mythe van Arthur opnieuw verbeeld door de levens, visies en percepties van deze vrouwen. In dit epische hervertellen van de legende speelt Morgaine een cruciale rol in zowel de kroning als de vernietiging van Arthur. Het boek presenteert een diepgaand conflict tussen het christendom en de oude religie van Avalon, waarbij de volgelingen van de Godin geloven dat vrouwen goed zijn en de leiders van de landen zouden moeten zijn. Dit contrast met de traditionele Christelijke overtuiging waarin vrouwen als zondaars worden gezien. De lezer wordt meegenomen op een reis door deze wereld van mystiek en magie, waar de vrouwen de kracht en macht hebben om hun mannen te beheersen en waar ze worden geportretteerd als de echte helden boven de sterke en moedige ridders.

Taal:Nederlands

Nevelen van Avalon is te vinden op de volgende lijsten:

Het Spel Der Tronen coverDe Naam van de Wind coverHet Laatste Rijk coverIn de Ban van de Ring coverDe Getekende coverMagiër coverHet Oog van de Wereld coverDe Tuinen van de Maan coverJonathan Strange & Mr Norell coverDe macht van het zwaard coverHarry Potter en de Steen der Wijzen cover

Beste Fantasy Boeken

Positie #60 van 68 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Marion Zimmer Bradley zijn niet toegevoegd in een lijst.