Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
The Forever War cover hoes

The Forever War

Joe Haldman

Betreed het strijdtoneel van de interstellaire oorlog tegen de buitenaardse Taurans in The Forever War, een meeslepend militair sciencefiction epos dat de grenzen van tijd en ruimte tart. De roman volgt William Mandella, een natuurkundestudent die gerekruteerd wordt voor een elite-eenheid in de Verenigde Naties Exploratory Force, terwijl hij vecht in een oorlog die eeuwen omspant, maar voor de soldaten zelf slechts jaren lijkt te duren door de relativistische tijdseffecten van sneller-dan-licht reizen.

De reis van Mandella door de oorlog is zowel fysiek als psychologisch ontwortelend. Elke keer dat hij terugkeert van het front, vindt hij een Aarde die bijna onherkenbaar is veranderd. Tijdens zijn dienst maakt hij kennis met de harde realiteit van oorlog, het gevoel van vervreemding en verlies, en de uitdaging om te overleven in een wereld die hem vreemd is geworden. Haldeman, een veteraan van de Vietnamoorlog, gebruikt deze futuristische setting om de ontmenselijkende effecten van oorlog en de strijd om menselijk te blijven in een onmenselijke situatie te onderzoeken.

The Forever War is een rauw, ongepolijst portret van oorlog en de prijs die soldaten betalen, verpakt in een bedrieglijk eenvoudige verhaal van mens tegen buitenaards. Met zijn doordachte verkenning van tijd, menselijkheid en de aard van oorlog, zal dit boek je doen nadenken over wat het betekent om mens te zijn in een steeds veranderende wereld.

Taal:Engels

The Forever War is te vinden op de volgende lijsten:

Duin coverStarship Troopers coverEnder's Game coverHyperion coverThe Hitchhiker's Guide to the Galaxy coverThe Expanse 1 - Leviathan ontwaakt coverReady player one cover2001 A Space Odyssey coverFoundation cover1984 coverRed Mars cover

Beste Science Fiction boeken

Positie #15 van 26 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Joe Haldman zijn niet toegevoegd in een lijst.