Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
The Martian cover hoes

The Martian

Andy Weir

Het jaar is 2035, en NASA's Ares 3-missie is aangekomen op Mars voor een maand lang verblijf. Maar slechts zes dagen later, dwingt een intense stof- en windstorm de bemanning tot een haastige evacuatie. Tijdens deze chaotische ontsnapping raakt astronaut Mark Watney, een botanicus en ingenieur, geïsoleerd en wordt voor dood achtergelaten.

Watney is echter niet dood. Met een beschadigde radio en een minimaal voedselvoorraad, moet hij zijn vindingrijkheid en technische vaardigheden gebruiken om te overleven. Hij begint met het groeien van aardappelen in het Marsiaanse habitat en gebruikt een iridiumkatalysator om water te genereren voor de planten. Ondertussen ontdekt NASA op aarde dat Watney nog leeft en begint met het plannen van een reddingsmissie.

The Martian is een aangrijpend verslag van overleving tegen de meest onherbergzame omstandigheden. Het verhaal zit vol met wetenschappelijke feiten en ingenieuze oplossingen die het realisme van het verhaal verhogen en de lezers aan de pagina's gekluisterd houden. Van het navigeren door ruwe Marsiaanse landschappen tot het improviseren van communicatie met de aarde, elk moment in het verhaal is doordrenkt met spanning en anticipatie. Deze roman is een must-read voor fans van wetenschappelijke fictie en spannende overlevingsverhalen.

Taal:Nederlands

The Martian is te vinden op de volgende lijsten:

Duin coverStarship Troopers coverEnder's Game coverHyperion coverThe Hitchhiker's Guide to the Galaxy coverThe Expanse 1 - Leviathan ontwaakt coverReady player one cover2001 A Space Odyssey coverFoundation cover1984 coverRed Mars cover

Beste Science Fiction boeken

Positie #22 van 26 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Andy Weir zijn niet toegevoegd in een lijst.