Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
The War of the Worlds cover hoes

The War of the Worlds

H.G. Wells

The War of the Worlds (in het Nederlands ook De Oorlog der Werelden) is een baanbrekende sciencefictionklassieker die de verbeelding van lezers over de hele wereld heeft gevangen sinds het voor het eerst werd gepubliceerd. Het verhaal draait om een plotselinge invasie van buitenaardse wezens, de Marsbewoners, die de aarde aanvallen met vernietigende kracht. Terwijl de mensheid probeert te overleven tegen deze onverwachte dreiging, wordt de kwetsbaarheid van de menselijke beschaving en de onvoorstelbare mogelijkheden van buitenaards leven onthuld.

Met zijn meeslepende beschrijvingen van de invasie, de vernietiging en de menselijke reacties, heeft H.G. Wells een onvergetelijke wereld gecreëerd. The War of the Worlds was revolutionair in zijn tijd en heeft het sciencefictiongenre gevormd. Het onderzoekt thema's als kolonialisme, technologie en de menselijke overlevingsdrang.

Taal:Engels

The War of the Worlds is te vinden op de volgende lijsten:

Duin coverStarship Troopers coverEnder's Game coverHyperion coverThe Hitchhiker's Guide to the Galaxy coverThe Expanse 1 - Leviathan ontwaakt coverReady player one cover2001 A Space Odyssey coverFoundation cover1984 coverRed Mars cover

Beste Science Fiction boeken

Positie #20 van 26 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van H.G. Wells zijn niet toegevoegd in een lijst.