Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Iron Widow cover hoes

Iron Widow

Xiran Jay Zhao

Diep geworteld in de rijke geschiedenis van het Chinese keizerrijk, brengt Xiran Jay Zhao's debuut een futuristische herinterpretatie van middeleeuws China en de opkomst van de keizerin. Huaxia, voortdurend onder aanval van buitenaardse wezens, wordt verdedigd door jonge mannen en hun 'concubines', vrouwelijke piloten die hun leven riskeren om deze gigantische vechtrobots, genaamd Chrysalises, van extra qi te voorzien.

Wu Zetian, een boerenmeisje dat zich opwerkt in deze intens misogynistische wereld, wordt na een verrassende overwinning op haar co-piloot, een 'IJzeren Weduwe'. Haar vastberadenheid om het systeem te veranderen en het opofferen van vrouwelijke piloten te beëindigen, leidt tot een ingrijpende reis vol strijd, politieke intrige en onverwachte liefde. Iron Widow is een verhaal vol actie en emotie, dat de lezer onderdompelt in een unieke wereld waar historie en futuristische mecha-sciencefiction samensmelten.

Taal:Engels

Iron Widow is te vinden op de volgende lijsten:

Duin coverStarship Troopers coverEnder's Game coverHyperion coverThe Hitchhiker's Guide to the Galaxy coverThe Expanse 1 - Leviathan ontwaakt coverReady player one cover2001 A Space Odyssey coverFoundation cover1984 coverRed Mars cover

Beste Science Fiction boeken

Positie #24 van 26 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Xiran Jay Zhao zijn niet toegevoegd in een lijst.