Fantasy LijstenBeste FantasyFAQ
Seraphina cover hoes

Seraphina

Rachel Hartman

Seraphina nodigt lezers uit voor een reis naar het koninkrijk Goredd, een land waar mensen en draken naast elkaar bestaan, maar niet zonder spanningen. Dit prijswinnende fantasyboek, dat is vertaald in twintig talen, draait om de zestiende verjaardag van Seraphina, een hofmuzikant die in een moordmysterie verstrikt raakt. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer de Kroonprins van Goredd, Rufus, onthoofd wordt gevonden, wat wijst op de gruwelijke hand van draken. Dit alles gebeurt aan de vooravond van het veertigjarig jubileum van het vredesverdrag dat de oorlog tussen mensen en draken beëindigde.

Hartman's wereldbouw is meesterlijk en haar proza is prachtig. Ze weet het uitgekauwde thema van fictieve draken nieuw leven in te blazen en creëert een boek dat opvalt tussen de standaard drakenromans. Hartman's gebruik van muzikale en taalthema's werkt goed samen met haar proza en tilt dit debuut naar een hoger niveau.

Taal:Engels

Seraphina is te vinden op de volgende lijsten:

Eragon coverDrakenhoeder coverDe Hobbit coverDrakenkoningin coverDrakenvuur coverEon: Dragoneye Reborn coverHet Vuur van de Draak coverPupil coverZiel van vuur coverDrakenvlucht coverDragon Bound cover

Fantasy Boeken met Draken

Positie #12 van 19 boeken.

Andere boeken van deze auteur:

Andere boeken van Rachel Hartman zijn niet toegevoegd in een lijst.